Afrikansk svinpest

Som de flest säkert blivit informerade om så har områden i vårt närområde drabbats av Afrikansk Svinpest. Detta har även drabbat Fagersta GK.

Sala Golfklubb är fortsatt öppen men vill be samtliga besökare som kommer till oss och som besökt skog och mark inom det drabbade området att vidta försiktighet och följa jordbruksverkets rekommendationer.

Dessa finns på följande länk: https://jordbruksverket.se/djur/djurskydd-smittskydd-djurhalsa-och-folkhalsa/aktuellt-lage-for-smittsamma-djursjukdomar/afrikansk-svinpest

Har du vistats i skog och mark där det kan finnas smitta så är vi tacksamma om följer instruktionerna avseende rengöring:

Skodon, kläder och utrustning som har använts på golfbanan bör tvättas rent med vatten och borste så de blir rena från all synlig smuts.

De ska vara så rena att man kan använda dem inomhus. Var extra noga med sulor på peggade skor och med hjul på vagnar.

Vi på Sala Golfklubb tackar för visad förståelse och hälsar er varmt välkomna.

Bil tillåten för spelare med intyg men…

Från och med onsdag 13/9 är bil tillåten för spelare med intyg dock med restriktioner! Bil får bara framföras enligt ”bilkarta” som lämnas tillsammans med bilnyckel (för er med egen bil gäller att hämta karta i shop). Som framgår av kartan kommer ni att behöva gå upp till ca. 50 meter från bilen för att slå dina slag då bilen aldrig får lämna rutten.

OBS! Bilförbud kan införas på nytt om vi får mer regn!

Lägesrapport Banornas status

9-hålsbanan är fortsatt ospelbar. 18-hålsbanan är spelbar men bilförbudet gäller fortfarande då det på flera ställen (olika hål) är omöjligt att passera utan att köra sönder banan.

Tillfälligt erbjudande till 9-hålsmedlemmarVi har fortfarande ingen prognos för när 9-hålsbanan kan öppnas. Den är överlag blöt och på hål 3 och 5 har bildats tillfällig sjö och som framgår av bilden har vi även gäster.

Du som är 9-hålsmedlem har möjlighet att spela 18-hålsbanan mot erläggande av halv ”aktuell” greenfee. Bokning via GIT.

18-hålsbanan öppnar igen fredag 8/9 klockan 12.00Efter några dygn med bra ”torkväder” och hårt arbete av vår banpersonal kan vi öppna vår 18-hålsbana imorgon klockan 12. Banan är fortfarande blöt på vissa partier så bilförbud gäller tillsvidare.

Läget är tyvärr inte lika bra vad gäller 9-hålsbanan och vi har i dagsläget ingen prognos för när den kan öppna igen.