Afrikansk svinpest

Som de flest säkert blivit informerade om så har områden i vårt närområde drabbats av Afrikansk Svinpest. Detta har även drabbat Fagersta GK.

Sala Golfklubb är fortsatt öppen men vill be samtliga besökare som kommer till oss och som besökt skog och mark inom det drabbade området att vidta försiktighet och följa jordbruksverkets rekommendationer.

Dessa finns på följande länk: https://jordbruksverket.se/djur/djurskydd-smittskydd-djurhalsa-och-folkhalsa/aktuellt-lage-for-smittsamma-djursjukdomar/afrikansk-svinpest

Har du vistats i skog och mark där det kan finnas smitta så är vi tacksamma om följer instruktionerna avseende rengöring:

Skodon, kläder och utrustning som har använts på golfbanan bör tvättas rent med vatten och borste så de blir rena från all synlig smuts.

De ska vara så rena att man kan använda dem inomhus. Var extra noga med sulor på peggade skor och med hjul på vagnar.

Vi på Sala Golfklubb tackar för visad förståelse och hälsar er varmt välkomna.

Bil tillåten för spelare med intyg men…

Från och med onsdag 13/9 är bil tillåten för spelare med intyg dock med restriktioner! Bil får bara framföras enligt ”bilkarta” som lämnas tillsammans med bilnyckel (för er med egen bil gäller att hämta karta i shop). Som framgår av kartan kommer ni att behöva gå upp till ca. 50 meter från bilen för att slå dina slag då bilen aldrig får lämna rutten.

OBS! Bilförbud kan införas på nytt om vi får mer regn!

Lägesrapport Banornas status

9-hålsbanan är fortsatt ospelbar. 18-hålsbanan är spelbar men bilförbudet gäller fortfarande då det på flera ställen (olika hål) är omöjligt att passera utan att köra sönder banan.

Tillfälligt erbjudande till 9-hålsmedlemmarVi har fortfarande ingen prognos för när 9-hålsbanan kan öppnas. Den är överlag blöt och på hål 3 och 5 har bildats tillfällig sjö och som framgår av bilden har vi även gäster.

Du som är 9-hålsmedlem har möjlighet att spela 18-hålsbanan mot erläggande av halv ”aktuell” greenfee. Bokning via GIT.

18-hålsbanan öppnar igen fredag 8/9 klockan 12.00Efter några dygn med bra ”torkväder” och hårt arbete av vår banpersonal kan vi öppna vår 18-hålsbana imorgon klockan 12. Banan är fortfarande blöt på vissa partier så bilförbud gäller tillsvidare.

Läget är tyvärr inte lika bra vad gäller 9-hålsbanan och vi har i dagsläget ingen prognos för när den kan öppna igen.

Banorna stängda tillsvidare!

Banorna är så vattensjuka så det är ospelbart. Vi håller tummarna för att utlovat högtryck kommer snart.

Robotklippare och regler

Vi får många frågor om robotaren och vilka regler som gäller om den stör ens boll.

Reglerna som gäller är desamma som gäller om det skulle vara en vanlig gräsklippare eller liknande.

Om din boll flyttades och gjordes olämplig för spel av en yttre påverkan, måste du ersätta en boll på den plats där din boll var när klipparen flyttade den, Regel 9.6.

En annan regel gäller om gräsklipparen körde över och högg upp din boll INNAN din boll hade kommit till vila. I så fall gäller Regel 4.2b och slaget räknas inte och måste spelas om.

Om bollen bara träffar ett föremål gäller Regel 11: Denna regel täcker vad man ska göra om spelarens boll i rörelse träffar en person, ett djur, en utrustning eller något annat på banan. När detta händer av misstag, finns det inget straff och spelaren måste normalt acceptera resultatet, vare sig det är gynnsamt eller inte, och spela bollen där den kommer till vila.

Vi hoppas att detta kommer att hjälpa till att klara upp allt. Om det finns fler frågor hjälper vi gärna till.

Bilförbud

Som det ser ut nu blir det mer regn hela veckan, så det är bilförbud tills vi ändrar det. Vi är ledsna att det måste vara så, men det är som det är…

Banan öppen

18-hålsbanan är nu öppen igen. Det kommer att vara bilförbud i några dagar tills det torkar ut helt. Alla ruff klipps inte på grund av våta förhållanden och vissa fairways ser inte skarpa ut, men det kommer att bli bättre snart.

Giftbägaren söndag 20 augusti på 9-hålsbanan

På söndag avgörs ”KM” för äkta makar/sambos, Giftbägaren, på vår 9-hålsbanan med start kl. 9:30. Här nedan finner du startlistan. Tävlingsform foursome, damerna slår ut på första hålet, ett lag försvinner per hål (flest slag, samt rankingordning) så när det är dags för hål nr 9 återstår endast två par som gör upp om titeln. En kul tävling att följa!

Ranking             Lagnamn

1                         Caroline Törnros Andersson / Henrik Andersson

2                         Christina Wilhelmsson /Sven-Folke Wilhelmsson

3                         Marie Lindström / Timo Järvinen

4                         Anneli Eriksson / Ulf Eriksson

5                         Berit Frohm /Roger Frohm

6                         Pia Johnson / Manfred Johnson

7                         Urban Hellenius /Christin Johansson

8                         Jeanette Gustafsson /Dick Gustafsson

9                         Anneli Jansson /Rolf Larsson

10                       Berith Höglund Holm / Anders Holm