Shop & Träning

Välkommen till PEG Academy i Sala. För oss är golfen en livsstil och vi arbetar efter vår slogan ”Personlig utveckling genom golf”. Golfaren Bobby Jones sa ”Golf är ett spel som spelas på en 12-centimeters bana – avståndet mellan dina öron”. Precis som när du ska hålla en presentation, balansera en saftbricka eller göra något annat i det vardagliga livet, är det du som har makten att ge dig själv de rätta förutsättningarna för att lyckas.

Vår tro är att om du kan lära dig att bemästra dig själv och ditt spel på golfbanan, kommer detta att öka dina chanser att klara av de utmaningar du möter i vardagen på ett bra sätt. Att jobba mot ett uppsatt mål, att släppa motgångar och att kunna koppla på och av ditt fokus är alla för sig bra exempel på egenskaper som kommer att hjälpa dig i vardagen.

För att inte tala om de stora hälsofördelarna med motionen och naturen som golfen erbjuder, samt de sociala kontakterna som kan knytas genom träning och spel på golfbanan.

Är du redo att ta dig an utmaningen med att utveckla dig själv genom ditt golfspel? Då ser vi fram emot att träffa dig!

Vi som driver PEG Academy är Ellinor Haag och Patric Sundlöf. Vi är ett par sedan gymnasiet och har båda mångårig erfarenhet inom golfen.

Ellinor, Head PRO

Jag inledde min golfkärriär på Sigtuna Golfklubb som 6-åring, år 1999. Efter tre år på golfgymnasiet i Uppsala och fyra år på Western Kentucky University i USA valde jag att testa vingarna som proffs. Under åren som proffs har jag bland annat hunnit med en säsong på Symetra Touren (undertouren till LPGA), flera tävlingar på LET (Ladies European Tour), flera säsonger på LETAS (undertouren till LET), segrar på Minitouren i Sverige samt flertalet spelade kval till LPGA, US Open och LET.

Jag började som assisterande pro på Sigtuna år 2020, parallellt med min egen satsning. 2021 och 2022 var jag även pro på Köping, samtidigt som jag fortsatte som assisterande pro på Sigtuna. Inför säsongen 2023 tog jag beslutet att avsluta min satsning och tog då en tjänst hos Matz Evensson på Frösåker G&CC.

Under vintern 2020-21 gick jag Tränarassistentutbildningen och just nu är jag inne på mitt andra år av HTU (Högre Tränarutbildningen).

Jag kommer att ha huvudansvaret för träningar, custom fitting och verkstaden men ni kommer även att hitta mig i receptionen/shopen och i Mullen

Fem korta!

 • Favoritklubba?

  Driver

 • Bästa banan jag spelat?

  Pinnacle Point

 • Lägsta runda?

  66 (Kalmar)

 • Favoritgolfare?

  Rory McIlroy

 • Hobbys:

  Hundpromenader, spela golf, umgås med vänner och familj, resa

Patric Sundlöf, assisterande PRO

Jag slog mina första slag som 6-åring på Botkyrka Golfklubb år 1998. Hockeyn dominerade min uppväxt, men när jag som 13-åring vann FSB Cup (dagens Teen Cup) slängdes mina prioriteringar om. Efter att tre år spenderats på golfgymnasiet i Uppsala och fyra år på college (två år på Shorter University och två på Eastern Kentucky University) blev jag proffs 2015.

Under min karriär har jag representerat juniorlandslaget i landskamper och EM-kval, vunnit flertalet juniortävlingar och collegetävlingar och vunnit första steget av två i US Open kvalet. Som proffs har jag spelat på touren runt om i Norden samt spelat kvalen till Europatouren och Nordea Masters.

Jag har jobbat som pro och golfvärd för Golf Plaisir under två säsonger år 2017-2019. Efter säsongen 2019 avslutade jag min satsning och tog då tjänst som klubbchef på Arboga Golfklubb, där jag jobbade 2023 ut.

Jag kommer ha huvudansvaret för shop och reception, men kommer även att hålla i flera grupp- och juniorträningar.

Fem korta!

 • Favoritklubba?

  Putter

 • Bästa banan jag spelat?

  Pinehurst no.2

 • Lägsta runda?

  63 (The Bull & Timrå GK)

 • Favoritlag ishockey:

  MoDo

 • Antal HIOs:

  2

Facebook/Instagram